Morda ne veste, da imajo akrilne barve te lastnosti?

11.03.2021

Morda ne veste, da imajo akrilne barve te lastnosti?

Kako hitro se akrilne barve sušijo? Ali so akrilne barve dovolj kakovostne?

Morda ne veste, da akrilne barve ... ni treba razredčevati z več kot približno 30% vode?

Dejansko lahko akrilno barvo razredčite s toliko vode, kot želite, vendar z dodajanjem več vode, kot je priporočeno, izgublja svojo vezivno moč in sijaj. V tem primeru se pigment ne veže dobro na podlago in barva po sušenju ima suh, mat videz.

Morda ne veste, da akrilne barve ... lahko razredčite tudi z medijem, ne le z vodo?

Če želite zelo razredčeno barvo, vendar barvo, ki bo obdržala sijaj, lahko uporabite nekatere tekoče akrilne medije v kombinaciji z vodo.

Morda ne veste, da akrilne barve ... ali lahko upočasnite njihovo sušenje?

Akrilne barve se hitro sušijo in včasih je to težava. Njihovo sušenje lahko upočasnite tako, da dodate izdelek z imenom Akrilni retarder / Upočasnjevalec sušenja akrilnih barv, ali pa medije, ki vsebujejo sredstvo za upočasnitev časa sušenja.

Morda ne veste, da akrilne barve ... ali jo lahko odstranite z acetonom?

Posušena akrilna barva je vodoodporna, vendar jo aceton lahko raztopi. Torej, če med delom po nesreči z barvo obarvate nekaj, česar ne potrebujete, jo lahko obrišete z acetonom. Previdno, aceton lahko poškoduje površino!

V zvezi z akrilnimi barvami vam ni vse popolnoma jasno in že nekaj časa slikate z njimi? Predvidevamo, da bi vas te stvari lahko motile, vi pa nam povejte, ali smo vsaj nekaj zadeli in pomagali!

MjliZjI